Internet on olennainen osa aivan jokaisen ihmisen elämää tänä päivänä. Sen merkitys elämässämme kasvaa suuresti, ja välillä vanhemmilla sukupolvilla voi olla jopa suuriakin hankaluuksia pysyä kehityksessä perässä, kun uusia keksintöjä tuntuu tuppaavan joka päivä. Tästä huolimatta internet vaikuttaa jokaisen elämään, myös niiden, jotka ovat syntyneet ja kasvaneet pitkään ennen kuin internet on edes keksitty. Moniin ihmisiin internet vaikuttaa vain välillisesti, mikä voi tarkoittaa esimerkiksi sitä, että konttoreissakin asiansa hoitavien asiat hoidetaan heidän puolestaan netissä.

Internet kuitenkin helpottaa elämää monin tavoin, joten monessa mielessä sen käyttämisen opettelu kannattaa. Sen sijaan että hoitaisit asiasi vaivalloisesti paperilla, kannattaa opetella pienin askelin käyttämään nettiä, jonka avulla nämä asiat voi hoitaa huomattavasti nopeammin ja helpommin – ja usein myös huomattavasti edullisemmin.

Diginatiiveille internet on arkipäivää

Siinä missä joillekin vanhemman sukupolven edustajille internet voi tuottaa suurtakin päänvaivaa ja vaikuttaa aivan mahdottomalta oppia, on diginatiiveille päivän selvää, mitä tarkoittavat tietokone, internet, digi, älypuhelun, netti ja niin edelleen. Diginatiiveilla tarkoitetaan henkilöitä, jotka ovat syntyneet ja kasvaneet digiaikakautena ja kehittyneet sen mukana niin, että heillä digi ja kaikki siihen liittyvä on aina ollut luonnollinen osa elämää. Tämä sukupolvi on oppinut teknologian käytön siinä missä on oppinut potalle, puhumaan ja kävelemään. Se on heille tärkeä osa arkipäivää ja he saattavatkin olla internetissä aktiivisesti ja passiivisesti jopa vuorokauden ympäri.

Sivusto kaikille digistä kiinnostuneille

Olit sitten diginatiivi tai digistä vähät välittävä kansalainen, vaikuttaa teknologia elämääsi ilmeisesti jollakin tavoin, sillä myös tämän sivuston artikkelien lukeminen on sitä. Sivustomme on perustettu kertomaan lisää tietokoneista, internetistä sekä digistä yleensä. Artikkelimme on tarkoitettu aivan jokaiselle digitalisaatiosta ja kaikkeen siihen liittyvästä kiinnostuneelle. Mielenkiintoisista teksteistämme voit oppia muun muassa lisää siitä, mitä kaikkea internetissä voi tehdä ja miten sinäkin voit käyttää sitä hyödyksesi arjessasi. Toimimme ikään kuin henkilökohtaisena opettajana tai oppaana teknologian maailmaan, ja opastamme sinut askel askeleelta sen saloihin. Pian sinäkin käytät internetiä avuksi päivittäisiin askareisiin ja arkesi helpottuu huomattavasti!